Gastronomia - praktyczne porady

Jakie dania można wekować w słoikach

Dania gotowe w słoikach są bardzo dobrym rozwiązaniem, szczególnie gdy nie mamy zbyt wiele czasu na codziennie gotowanie obiadów lub gdy mamy taką pracę.

Czytaj dalej

Wymarzone wesele - jak zorganizować, by się nie rozczarować

Organizacja wesela, to niemałe przedsięwzięcie i wie o tym każdy, kto miał już okazję tą uroczystość planować. Natomiast przyszłe pary młode będą musiały zmierzyć się z tym wyzwaniem.

Czytaj dalej

Jak zorganizować wesele na wysokim poziomie

Ślub to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu, a zwieńczony odpowiednim weselem z pewnością będzie niezapomnianym przeżyciem. Trzeba jednak przyznać, że organizacja wesela to niesamowicie trudna i stresująca sprawa, która potrafi przyprawić o niejeden ból głowy.

Czytaj dalej

Szybki obiad dla zapracowanych

Dzisiejszy świat pędzi, a my razem z nim. Często nie możemy znaleźć czasu na to, by przygotować dla siebie i rodziny smaczny, ale także pełnowartościowy i zdrowy posiłek. Co w takim razie możemy zrobić, gdy wracamy do domu głodni po długim i wyczerpującym dniu w pracy? Mamy na to kilka prostych i szybkich sposobów.

Czytaj dalej

Gastronomia woła o Klientów

Nastały ciężkie czasy, zarówno dla właścicieli lokali gastronomicznych, jak i dla ich pracowników. Wielu z nich straciło szansę na zarobek, a wykształcenie i doświadczenie zawodowe znacznie ograniczają ich możliwości zatrudnienia w innej branży. Restrykcje rządu zmusiły wiele lokali do zamknięcia swoich drzwi przed klientami.

Czytaj dalej